Hoeveel een tatoeëerder een fooi geven Tatoeëerders wegen?

Het geven van een tattoo-artiest moet worden meegerekend in de totale kosten van je tattoo. Hoewel het niet nodig is om je artiest een fooi te geven, is het iets dat de meeste artiesten verwachten en waarderen.

Maar hoeveel moet je je tattoo-artiest een fooi geven? Welnu, er zijn verschillende meningen over wat een goede en een slechte tip is.

We vroegen drie verschillende tattoo-artiesten om meningen te geven over etiquette met tattoo-fooien. Dit is wat ze te zeggen hadden.

Hoeveel een tatoeëerder een fooi geven Tatoeëerders wegen

Tip je tattoo artiesten?

Het korte antwoord is ja – je zou over het algemeen een tattoo-artiest moeten geven. “Het is een service, en net als elke andere service wordt fooien aangemoedigd en erg belangrijk voor onze branche”, zegt Lauren Caldwell, een tattoo-artiest die werkt bij The Inkuisition in Egg Harbor Township, New Jersey.

Veel mensen realiseren zich niet de kosten die gepaard gaan met het zijn van een tattoo-artiest, zegt Renee Springer, die werkt bij Tintoretta Tattoo in Kansas City, Missouri. Hoewel de tattoo-kosten hoog lijken, nemen tattoo-artiesten zelden alles mee naar huis wat je ze betaalt.

“Ik weet dat mensen een perceptie hebben van wat tattoo-artiesten maken, omdat de uurtarieven hoog zijn”, zegt Springer. “Wat de meeste mensen niet weten, is dat artiesten in winkels 40-50 procent van elke tatoeage aan de winkel betalen voor commissie. Ze kopen ook buizen en naalden en ze moeten betalen voor ziektekostenverzekeringen en belastingen.”

Tips daarentegen gaan rechtstreeks naar uw artiest en ze houden 100 procent van het fooiengeld dat u hen geeft.

“Ik vertel mijn klanten altijd: ‘Houd niet het gevoel dat je een fooi moet geven, maar een fooi wordt gewaardeerd’,” voegt Megan Clifton toe, een tweedejaars tattoo-artiest die werkt bij HandCraft Tattoo in Cincinnati, Ohio.

 Een differend perspectief op tatoeage-fooien

Niet alle tattoo-artiesten zijn echter van mening dat fooien noodzakelijk is. Kel Tait, een kunstenaar uit het VK die werkt bij Logan Square Tattoo in Chicago, is het niet eens met het idee dat van klanten verwacht moet worden dat ze een fooi geven voor tatoeages.

“Als Brit die in de VS woont, accepteer ik heel vaak geen tips, of geef ik de klant op zijn minst de helft of meer terug”, zegt ze. “Ik waardeer het als ik gratis wat extra tijd heb binnengehaald, of misschien als een aanbod als iemand niet zo goed zat, maar grotere tatoeages zijn duur. Ik vind het buitengewoon oneerlijk dat mensen het gevoel hebben dat ze extra geld moeten overhandigen.”

Char Callan, een kunstenaar die bij Raven’s Head Tattoo in Londen werkt, is het er ook mee eens dat klanten niet het gevoel moeten hebben dat ze een fooi moeten geven. ‘Ik reken een vast, fatsoenlijk uurtarief, dat mij het geld biedt om mijn gezin te onderhouden.’zegt ze. ‘Alles daar bovenop is een bonus. Het is gehoopt, maar nooit verwacht.”

Tait wil nooit dat haar klanten het gevoel hebben dat ze een fooi moeten geven, alleen omdat het als gebruikelijk wordt beschouwd. ‘Alles van meer dan $ 100, ongeacht de uiteindelijke kosten van de tatoeage, is veel geld voor de meerderheid van de mensen’, zegt ze. “Alleen omdat ze het aanbieden, wil nog niet zeggen dat ze het kunnen betalen.”

Hoeveel geef je een tattoo-artiest een tip?

Beslissen hoeveel je een tattoo-artiest een fooi geeft, is echt aan jou – en niet alle artiesten zijn het op dit punt eens. De gemiddelde tatoeage-tip in de Verenigde Staten is echter minimaal 15-20 procent.

‘Een tip is een tip – we waarderen alles’, zegt Clifton. “Maar je kunt altijd de gouden regel volgen om 20 procent van je tattoo-prijs te geven als je het niet zeker weet.”

Wanneer moet je een tattoo-artiest een tip geven??

Het geven van een tattoo-artiest wordt aanbevolen nadat de tatoeage is voltooid. Dit kan zijn zodra uw artiest uw tatoeage heeft ingepakt en voordat u betaalt, of nadat u aan de toonbank heeft betaald.

De meeste tattoo-winkels accepteren geen creditcardtips voor tatoeages, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent op je tattoo-afspraak en een fooi bij de hand hebt. Als u een fooi op een creditcard wilt achterlaten, bel dan de studio of winkel voorafgaand aan uw afspraak om te zien of het mogelijk is om een creditcardtip achter te laten.

Moet je een tip geven na elke tattoo-sessie?

Moet je een tip geven na elke tattoo-sessie

Voor grotere tatoeages – zoals mouwen of achterpieces – waarvoor meerdere sessies nodig zijn, vraag je je misschien af of je na elke sessie of nadat de tatoeage volledig is voltooid een tattoo-artiest een fooi moet geven.

De algemene consensus is dat fooien na elke tattoo-sessie op prijs wordt gesteld, aangezien grootschalige tatoeages maanden of zelfs jaren in beslag kunnen nemen.

“Ik zou niet uit eten gaan en zeggen: ‘Ik ben over een maand terug als toetje en ik geef je een fooi’,” zegt Caldwell. “Soms kunnen projecten vertraging oplopen door onverwachte levensgebeurtenissen. Als een klant zou willen wachten om het aan het einde te doen, en dat bespreken ze met hun artiest, dan is dat begrijpelijk.”

Springer legt uit dat ze wat meer begrip heeft met grootschalige projecten en dat ze niet verwacht dat ze na elke sessie een fooi krijgt.

“Ik denk dat het voor grotere projecten echt neerkomt op voorkeur, maar als je wacht tot het einde, geef dan misschien wat genereuzer”, zegt ze. “Wees ook niet de klant die vermeldt hoe u een fooi geeft tijdens de laatste sessie en dan geeft u geen fooi. Dat is zo onbeleefd, maar het is me meer dan eens overkomen.”

 Geschenken als tatoeage-tips

Cash is absoluut de geprefereerde methode om een tattoo-artiest een fooi te geven, maar sommige klanten kiezen ervoor om hun tattoo-artiesten kleine cadeautjes mee te nemen in plaats van of naast een tattoo-tip.

Als u van plan bent uw tattoo-artiest een cadeau te geven, moet u naast het cadeau nog steeds een fooi geven.

‘Ik heb klanten een tip gegeven bovenop het brengen van kleine cadeautjes als blijk van waardering. Het wordt allemaal zo gewaardeerd ‘, zegt Caldwell, die eraan toevoegt dat ze kopjes koffie, verzamelmunten en een ‘Friends’ Central Perk-koffiemok heeft gekregen als cadeau van haar klanten.

Clifton is het ermee eens dat het een welkome verrassing is om geschenken van klanten te krijgen. ‘Telkens als ik er een ontvang, vind ik het het liefste’, zegt ze. “Ik heb klanten die me altijd Mountain Dew brengen omdat ze weten dat het mijn favoriet is. Ik heb ook klanten planten en traktaties voor mijn hond laten brengen. Dit wordt helemaal niet verwacht, maar het is super cool als het gebeurt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *