8 dingen die u moet weten voordat u een tattoo-afspraak boekt

Voordat ik regelmatig getatoeëerd werd, had ik geen idee hoe het hele proces werkte.

Ik volgde veel tattoo-artiesten op Instagram, maar ging ervan uit dat het boeken van een tattoo-afspraak veel lijkt op het boeken om mijn haar te laten doen of mijn tanden schoon te maken – je belt de winkel, vraagt een dag en je doet mee.

Zo eenvoudig blijkt het niet te zijn. Hoewel er ja genoeg tattoo-winkels zijn die inloopbeschikbaarheid bieden voor flitsende tatoeages of kleine ontwerpen, vergt het boeken van grotere, aangepaste tatoeages – vooral met een populaire artiest – veel geduld, flexibiliteit en een beetje geluk.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u probeert een tattoo-afspraak te maken met uw favoriete artiest

Alle artiesten hebben verschillende boekingsprocedures. Bijna elke artiest met wie ik heb gewerkt, heeft een andere procedure voor het boeken van tatoeages. Sommigen vereisen dat je een formulier invult in een winkel of persoonlijke website, anderen boeken via Facebook- of Instagram-berichten en sommigen gebruiken apps voor het boeken van tatoeages voor planning.

8 dingen die u moet weten voordat u een tattoo-afspraak boekt

De meeste artiesten waarmee ik heb gewerkt, boeken via e-mail. Ze vragen klanten om hen boekingsaanvragen via e-mail te sturen, meestal met specifieke criteria die een potentiële klant moet invullen.

Lees de boekingsprocedures van uw artiest en zorg ervoor dat u alle instructies en vereisten volgt. Als u niet alle benodigde informatie in het eerste boekingsverzoek opneemt, wordt uw verzoek waarschijnlijk doorgegeven en krijgt u geen afspraak.

Houd er rekening mee dat elke tattoo-artiest in wezen zijn eigen bedrijf runt. Terwijl sommige winkels boekingen coördineren via winkelbeheerders en front-deskmedewerkers, behandelen de meeste tattoo-artiesten hun eigen boekingen of werken ze samen met een assistent om afspraken te coördineren.

Mogelijk moet u wachten op uw tattoo-afspraak. Als je op zoek bent naar een mouw of morgen een groot dijstuk wilt uitslaan, kan ik alleen maar geluk en Godspeed zeggen.

Terwijl alle artiesten verschillende tijdlijnen hanteren om te boeken, zullen de meeste een paar maanden – of zelfs een jaar – van tevoren afspraken maken.

Dit betekent dat als je echt een tatoeage van een bepaalde artiest wilt, je ergens tussen de 3-12 maanden (of zelfs langer) kunt wachten voordat je het voor elkaar krijgt.

Bovendien hebben sommige populaire artiesten wachtlijsten, dus zelfs als u een boekingsaanvraag indient, krijgt u mogelijk geen afspraak. In plaats daarvan kan uw naam aan een wachtlijst worden toegevoegd en wordt er contact met u opgenomen wanneer de artiest beschikbaar is.

De sleutel hier is om geduld te hebben. Als je echt van het werk van een kunstenaar houdt, is het altijd het wachten waard. Raak niet gefrustreerd en probeer een soortgelijke tatoeage te boeken bij een andere artiest die meer beschikbaarheid heeft.

Mogelijk hebt u een dun raam om een tattoo-afspraak te boeken. Om de administratieve boekingsprocessen tot een minimum te beperken, zullen veel tattoo-artiesten hun boeken of schema’s slechts één dag of een paar dagen per keer openen.

Dit kan elke maand, om de paar maanden of slechts één keer per jaar gebeuren – het hangt ervan af hoe ver de kunstenaar ervoor kiest om haar schema te boeken. Je krijgt alleen de kans om een afspraak met de kunstenaar te maken als haar boeken open zijn. Alle verzoeken die binnenkomen terwijl de boeken van een kunstenaar worden gesloten, worden genegeerd.

Als je echt een tatoeage wilt boeken met een artiest wiens boeken momenteel gesloten zijn, volg haar dan op Instagram en verander je instellingen zodat je meldingen van die artiest ziet. De meeste artiesten zullen details plaatsen die uitleggen wanneer hun boeken worden geopend en hoe u een afspraak kunt maken.

Stel vervolgens uw alarm in, markeer uw agenda of maak een melding op uw telefoon – alles wat u kunt doen om te onthouden dat u uw verzoek moet verzenden binnen de door de artiest vastgestelde tijdlijn. Als u uw boekingsaanvraag niet ontvangt terwijl de boeken van een artiest open zijn, moet u wachten tot de volgende ronde.

 Je zou een vertraagde reactie moeten verwachten. Zoals eerder vermeld, zijn tattoo-artiesten ondernemers die hun tijd tussen verschillende dingen moeten verdelen. Naast urenlang tatoeëren, wordt hun tijd besteed aan het ontwerpen van aangepaste tatoeages en tekenen, het beheren van hun sociale media-accounts, het doen van hun boekhouding en financiën, het kopen van voorraden en het proberen een gezins- en sociaal leven te leiden.

Boekingsaanvragen bekijken en reageren op e-mails is een tijdrovend proces, dus u mag niet verwachten dat u meteen iets van de artiest zult horen. Soms kan het weken of zelfs een maand of twee duren voordat artiesten contact met je opnemen over het plannen van een tattoo-afspraak.

Wees geduldig. Het verzenden van meerdere e-mails waarin om een statusupdate wordt gevraagd of contact opneemt met een artiest via Instagram DM, wordt niet op prijs gesteld en zal het proces blijven vertragen. Stuur uw verzoek alleen opnieuw als een artiest of een boekingsassistent u dat opdraagt.

De kunstenaar kan ervoor kiezen om uw ontwerp niet te tatoeëren. Wanneer boeken opengaan, worden gewilde tattoo-artiesten vaak overspoeld met verzoeken om tattoo-afspraken. Soms ontvangen ze honderden e-mails, maar hebben ze slechts een beperkt aantal afspraakslots om in te vullen.

Kunstenaars kunnen om meerdere redenen besluiten niet aan een specifiek tattoo-ontwerp te werken. Misschien past het niet goed bij hun specifieke stijl. Misschien komt uw budget niet overeen met hun huidige tarieven. Misschien hebben ze eerder iets soortgelijks getatoeëerd en willen ze het niet nog een keer tatoeëren. Misschien zijn er gewoon andere verzoeken waarin ze meer geïnteresseerd zijn.

Als je ontwerp niet wordt gekozen, verlies dan geen moed of word boos. Tenzij u een antwoord ontvangt waarin staat dat uw verzoek iets is waar de kunstenaar geen interesse in heeft, kunt u het verzoek altijd later opnieuw indienen.

U moet een aanbetaling betalen. Als jij en je artiest een datum voor je tattoo-afspraak overeenkomen, moet je een aanbetaling betalen om de datum te bevestigen en vast te leggen. Tatoeageafzettingen worden gebruikt om klanten aan te moedigen om te komen opdagen voor hun afspraken en als een manier voor tattoo-artiesten om hun kosten te dekken als een klant annuleert.

tattoo

Deposito’s zijn meestal een percentage van het geschatte tarief of een vast bedrag dat wordt bepaald door de kunstenaar of de winkel.

Tattoo-stortingen worden verbeurd als klanten annuleren of niet komen opdagen voor hun afspraken. U kunt uw tattoo-storting niet terugkrijgen tenzij de annulering de schuld is van de kunstenaar of de winkel. Het stortingsbeleid varieert, dus zorg ervoor dat u naar het beleid van uw artiest of studio vraagt voordat u een tattoo-afspraak boekt.

Mogelijk moet u uw schema verschuiven. Als je een tatoeage van een populaire artiest wilt, wordt je datumselectie beperkt. In feite kunt u misschien helemaal geen datum selecteren. Laten we het zo zeggen: er zijn maar 52 zaterdagen in een jaar.

Hoewel de meeste artiesten zeker zullen proberen een datum te geven die voor jou werkt, zullen anderen een paar opties bieden en kun je ze meenemen of achterlaten. Dit kan betekenen dat u van uw werk moet gaan of uw schema moet aanpassen om op dinsdag om 13.00 uur bij uw artiest in te gaan.

Als je eenmaal een datum hebt, markeer deze dan in je agenda en stel herinneringen in, vooral als het een paar maanden duurt. Veel winkels en artiesten zullen uw afspraak bevestigen naarmate deze dichterbij komt, maar het is belangrijk dat u zich herinnert wanneer u moet verschijnen. Als u niet komt opdagen voor een tattoo-afspraak, verliest u uw aanbetaling en maakt u uw artiest waarschijnlijk van streek, waardoor herschikking onwaarschijnlijk is.

Mogelijk ziet u het tattoo-ontwerp van tevoren niet. Hoewel dit geen beleid is over de hele linie, weet dat sommige tattoo-artiesten u het ontwerp mogelijk pas op de dag van uw afspraak laten zien. Persoonlijk heb ik meer dan 11 grotere tatoeages laten maken en ik heb van tevoren maar twee van de ontwerpen gezien.

Veel tattoo-artiesten doen dit om grote ontwerpwijzigingen en veel heen en weer nitpicking door klanten te minimaliseren. Bijna alle artiesten zullen op de dag van je afspraak minimale wijzigingen en aanpassingen aan het ontwerp aanbrengen, zodat je zeker het stuk krijgt dat je wilt.

Als je nerveus bent over de mogelijkheid om geen tattoo-ontwerp te zien voor je afspraak, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Wees in de eerste plaats duidelijk hoe u wilt dat uw tatoeage eruitziet wanneer u uw boekingsaanvraag opstuurt en geef duidelijke referentiebeelden voor inspiratie. Plan ten tweede van tevoren een consult met uw artiest. Overleg is een tijd voor tattoo-artiesten om met je te praten en een beter begrip te krijgen van hoe je wilt dat je tatoeage eruit ziet. Als je het ontwerp van tevoren nog steeds echt wilt zien, vraag dan aan je artiest of het een mogelijkheid is. Veel artiesten zullen aan deze verzoeken voldoen.

Uiteindelijk is het belangrijk om je artiest te vertrouwen. Als je van de stijl van de artiest en de andere tatoeages die ze heeft gemaakt, houdt, is de kans groot dat alles wat ze voor je samenstellen nog beter is dan je je kunt voorstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *