Binnen in de fantastische wereld van Tiggy-tatoeages

Als je Briar Rose Tattoo, gelegen in Zuidoost-Londen, tegenkomt, zou je kunnen denken dat je rechtstreeks naar een modern sprookje bent getransporteerd.

Pastelkleuren van roze en grijs spelen een winkel vol karakter en charme. Een gewei-kroonluchter die eruitziet in het chalet van Gaston in “Beauty and the Beast” hangt aan het plafond; eigenzinnige knuffels en actiefiguren staan in de schappen; en vintage accessoires zoals glazen flessen en kandelaars vermengen zich met uitbundige accenten die een eerbetoon zijn aan populaire videogames.

In deze prachtig ingerichte tattoo-studio vind je Tiggy Tattoos en haar getalenteerde team van vrouwelijke artiesten. De 31-jarige kunstenaar, die in de leer ging bij Kamil “Mocet” Terczynsky, staat bekend om haar kleurrijke, cartoonachtige stukken die van de huid springen.

Binnen in de fantastische wereld van Tiggy-tatoeages

Een diepe waardering voor Disney

Tiggy, die graag toegeeft een echte Sneeuwwitje te zijn, opende Briar Rose in 2017 en veranderde het in een plek die sprankelde van verbeelding.

‘Ik heb de winkel ingericht zoals ik mijn huis zou versieren als ik er een had. Ik heb het gewoon gevuld met alle dingen waar ik van hou ‘, zegt ze. “Het krijgt zo’n fantastisch antwoord van onze klanten en gastartiesten. Mensen maken overal foto’s van en ik ben zo blij dat iedereen er dol op is, omdat ik zoveel moeite heb gedaan om het te versieren.”

In de winkel speelt Disney een grote rol in het algehele decor en de esthetiek. Karakterbeeldjes variërend van Ariel tot Doornroosje worden overal ondersteund; kussens hebben de vorm van “Sneeuwwitje” en de “Aristocaten”; en de winkel herbergt een grote collectie Mickey Mouse knuffels (we telden er 12 op één foto alleen!).

‘Disney is al voor altijd een liefde voor mij’, zegt Tiggy. “Mijn eerste woord was‘ muis ’omdat mijn moeder mijn slaapkamer versierde met alles wat Mickey Mouse was. Nu, als volwassene, heb ik altijd gemerkt dat Disney kijken iets is dat ik doe om mezelf een paar gelukkige vibes te geven als ik me moet ophalen.”

In haar tattoo-carrière heeft Tiggy veel Disney-personages op de huid van mensen geïnkt. Een snelle recensie van haar Instagram-account onthult tatoeages geïnspireerd op “Mulan” en “Fantasmic” – “Frozen” en “Aladdin.”

‘Ik krijg wel een hoop Disney-toegewijden in mijn winkel’, zegt ze. ‘Ik heb een meisje getatoeëerd dat Mickey speelde in de parken. Het was een totaal fan-girl-moment voor mij! Ik vind het een heel mooie en gastvrije gemeenschap. Iedereen accepteert gewoon dat we allemaal op onze eigen manier van Disney houden. Het is heel leuk.”

Briar Rose wordt zelfs geleverd met een eigen set Hidden Mickeys. Voor degenen die niet bekend zijn, zoeken Disney-fanatici naar deze moeilijk te vinden afbeeldingen van Mickey Mouse in Disney-parken over de hele wereld. Tijdens de renovatie van haar tattoo-studio voegde Tiggy enkele van haar eigen Hidden Mickeys toe om zichzelf tijdens het proces bezig te houden.

‘Ik verveelde me van alle niet-pijnlijke klussen zoals schuren of de vloer leggen, dus ik ging gewoon rond met een verfborstel en verborg wat Mickeys overal’, zegt ze. ‘Het was een spontane beslissing. Ik weet niet zeker hoeveel er zijn!”

Een Gamer at Heart

Hoewel Tiggy een zelfbenoemde Disney-fan is, omvatten haar interesses de verre uithoeken van fantasie en popcultuur – die allemaal regelmatig verschijnen in haar tatoeages en kunstwerken.

Voordat Tiggy een tattoo-stage ging volgen, studeerde ze computerspelontwerp aan de University of Wales, Newport en begon ze haar creatieve carrièrepad als artiest voor online gamingbedrijven. Terwijl ze in de leer ging, werkte ze ook in een gamewinkel om rond te komen en zichzelf te onderhouden.

“Ik ben al 15 jaar een digitale artiest – te beginnen met een kleine Wacom-tablet en Photoshop 7″, zegt ze. “Ik denk zeker dat mijn stijl meer wordt beïnvloed door digitale kunst, game-kunst en alle andere dingen waarin ik geïnteresseerd was, waren voordat ik zelfs maar in tatoeages begon te stappen.”

Die andere interesses leiden de gok van Harry Potter en Studio Ghibli naar Marvel en Star Wars. Ze is ook een enorme Pokémon-liefhebber. “Mijn belangrijkste project bij het tatoeëren op dit moment is het proberen om mijn tatoeage Pokédex van de originele 151 Pokémon te voltooien”, zegt ze. “Ik denk dat ik er nog 130 te gaan heb – dus het zal even duren.”

Zelf een plek maken

tattoo Girl

In tegenstelling tot sommige vrouwelijke tattoo-artiesten die horrorverhalen hebben over hun leerlingplaatsen, vertelt Tiggy met eerbied over haar tijd bij Terczynsky.

“Ik voelde me zeer bevoorrecht dat ik een stage bij zo’n geweldige artiest had gekregen, en ik had veel geluk dat ik in een studio rond tal van andere fantastische artiesten zat”, zegt ze. ‘Ik heb absoluut het gevoel dat mijn carrière enorm ten goede is gekomen.”

Maar tegelijkertijd geeft Tiggy toe dat ze zich nooit het gevoel heeft gehad dat ze persoonlijk bij haar mentor past.

“Ik ben een nerdy kattenvrouw en al die jongens zijn veel cooler dan ik”, zegt ze. ‘Ik was niet het decor met een donker thema. De zware muziek was ik niet. Zelden zou daar een andere vrouwelijke artiest te gast zijn, dus ik ontmoette ook geen andere vrouwelijke tatoeëerders. Ik ben zo dankbaar dat ik daar heb gewerkt, maar ik ben nu zeker meer in mijn element.”

Briar Rose is een weerspiegeling van Tiggy’s persoonlijke stijl en esthetiek, en ze is opgewonden dat ze andere vrouwelijke artiesten, waaronder Olivia, Costanza Giannellini en leerling Adriana, in de plooi heeft kunnen verwelkomen. Ze heeft ook haar winkel geopend voor reizende vrouwelijke gastartiesten als een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen.

Tiggy voegt eraan toe dat de meerderheid van haar klantenkring – bijna 90 procent – ook vrouwen zijn, en ze is blij dat ze een ruimte kan bieden waar haar klanten zich welkom en comfortabel voelen.

‘We ontmoeten alle verschillende dames uit alle verschillende lagen van de bevolking’, zegt ze. ‘Ik voel me zo vereerd om in het centrum van dit kleine, ondersteunende ladyverse te zijn in dit kleine hoekje van Zuidoost-Londen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *